• +381 11 3015043
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Pon - Pet 8:30 - 16:30

Politika privatnosti i upotreba kolačića na sajtu www.teamcad.rs


Politika privatnosti


TeamCAD d.o.o. Novi Beograd, čiji veb sajt koristite, poštuje pravo na privatnost korisnika naših usluga i garantuje im pravo da odaberu da dele podatke koji se na njih odnose. Usvojenim internim procedurama smo usmereni ka tome da obezbedimo da se lični podaci naših korisnika obrađuju u skladu sa važećim odredbama zakonskih propisa Republike Srbije, kao i u skladu sa važećim odredbama direktive Evropske unije. Naša Politika privatnosti omogućava Vam da saznate kako obrađujemo lične podatke korisnika naših usluga, u svojstvu korisnika sajtova, a pre svega:

1. Ko je administrator vaših podataka?

TeamCAD d.o.o. je isključivi administrator vaših podataka, čiji veb sajt koristite. Šta to znači? TeamCAD d.o.o. odlučuje o prikazima i metodama obrade vaših podataka, tj. kako će se Vaši podaci koristiti.

2. Kako nas kontaktirati u vezi sa Vašim podacima?

Za obradu Vaših podataka i sprovođenje Vaših prava vezanih za obradu, možete se obratiti putem mejla autodesk@teamcad.rs.

3. Koje podatke obrađujemo?

TeamCAD d.o.o. objedinjuje podatke dostupne na javnim servisima i to:
 • registracione i finansijske kompanijske (u koje ne spadaju Vaši lični podaci) podatke o firmi preuzimamo sa otvorenog APR portala,
TeamCAD d.o.o., pored javno dostupnih podataka, obrađuje i podatke koje ne objavlju javno, a beleži u svojim bazama, kao što su:
 • Vaše pristupne parametre (ime i prezime, korisničko ime i lozinku za pristup portalu za tehničku podršku),
 • Vaše podatke koje ste ostavili u nekoj od anketa/ upita na sajtu www.teamcad.rs (ime i prezime, e-mail, broj telefona, naziv firme, stručna sprema, adresa firme, grad, funkcija u firmi, poštanski broj firme).

4. U koju svrhu i po kom osnovu obrađujemo podatke?

TeamCAD d.o.o. Vaše lične podatke koristi isključivo:
 • za omogućavanje pristupa i korišćenja servisa tehničke podrške;
 • za slanje novosti, dodatnih informacija, promocija, obaveštenja ukoliko je korisnik saglasan sa primanjem e-mail poruka;
 • da kontaktira korisnika preko telefona ili e-mail poruke ukoliko je korisnik popunio Upit za nabavku nekog softvera;
 • da kontaktira korisnika preko telefona ili e-mail poruke ukoliko je korisnik popunio Anketu na početku kursa, u cilju sprovođenja kvalitetne nastave na kursu.


Na osnovu Vašeg dobrovoljnog pristanka za obradu podataka od strane TeamCAD d.o.o., Vaše podatke nam takođe ustupate: za numeričko beleženje istorije pregledanja naših veb sajtova, sve uključujući i postavljanje kolačića na Vašem uređaju.

5. Koliko dugo procesuiramo podatke?

Vaši podaci će biti obrađivani sve dok postoji legitimni interes za njihovu obradu, odnosno:
 • u slučaju davanja saglasnosti do trenutka opoziva saglasnosti za obradu, ograničenja ili druge radnje kojom se ograničava data saglasnost,
 • u slučaju potrebe da se Vaši podaci koriste za realizaciju ugovora,
 • ako je osnov za obradu podataka naš legitimni interes, i to do podnošenja prigovora ili opoziva saglasnosti,
 • za poreske i računovodstvene svrhe u meri i u roku, koji je u skladu sa drugim važećim propisima,
 • u toku trajanja kursa ili neposredno posle njegovog završetka, u cilju obaveštenja korisnika o kursu.

6. Koja su prava naših korisnika u smislu obrade podataka?

U skladu sa odredbama Opšte Uredbe o zaštiti ličnih podataka (Uredbe Evropskog parlamenta i Saveta (EU) 2016/679 koja se primenjuje od 25.05.2018. godine), korisnik ima sledeća prava u odnosu na obradu podataka sa naše strane, uključujući i obradu ličnih:
 • pravo pristupa svojim podacima, uključujući i dobijanje kopije podataka,
 • pravo na zahtevanje ispravke podataka,
 • pravo na brisanje ličnih podataka,
 • pravo na podnošenje žalbe nadzornom organu za zaštitu ličnih podataka,
 • pravo ograničavanja obrade podataka.
Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti, imate pravo da opozovete Vašu prethodno datu saglasnost. Opoziv saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade koja je izvršena na osnovu saglasnosti pre Vašeg opoziva.

Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti ili u svrhu ugovora (potrebnog za pružanje usluge), imate pravo na prenos ličnih podataka.

U cilju ostvarivanja Vaših gore navedenih prava, možete nam se sa obrazloženim zahtevom obratiti na: autodesk@teamcad.rs.

7. Sa kim delimo podatke?

Naglašavamo da se Vaši podaci u ovom trenutku ne dele sa trećim licima i zadržavamo obavezu da obavestimo korisnike o tome, ukoliko dođe do promene naše poslovne politike.

Samo u tom slučaju, Vaši podaci bi mogli biti preneti našim pouzdanim partnerima koji obrađuju lične podatke u naše ime, uključujući provajdere IT, kao i druge naše pouzdane partnere. U slučaju prenosa podataka, mi ćemo zahtevati da naši pouzdani partneri čuvaju tajnost i bezbednost podataka kao i da sprovedu odgovarajuće mere kako bi se obezbedila zaštita podataka o ličnosti.

Takođe, u tom slučaju Vaši podaci bi mogli biti prosleđeni i drugim privrednim subjektima koji su ovlašćeni za obradu podataka na osnovu važećih zakona Republike Srbije.Politika kolačića za internet sajtove

Ova stranica objašnjava i upotrebu kolačića (cookies) na ovom sajtu. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Kolačići su male količine podataka koje se čuvaju na Vašem računaru ili mobilnom uređaju prilikom posete nekom internet sajtu. To omogućava sajtu koji pregledate da zapamti stvari o Vama, kao što su Vaša podešavanja koja ste postavili na sajtu i istoriju pregleda stranica ili da zapamti Vašu prijavu.

Direktiva Evropske unije 2009/136/EZ dopušta skladištenje kolačića na Vašem uređaju ukoliko su oni neophodni za funkcionisanje ovog sajta, dok je za sve druge kolačiće neophodna Vaša saglasnost.

Na internet sajtu www.teamcad.rs mogu se koristiti i kolačići koji nisu neophodni za njihovo funkcionisanje. Takve kolačiće ne koristimo za praćenje ponašanja pojedinačnih korisnika niti njihovu identifikaciju već za sticanje korisnih saznanja o načinu korišćenja internet sajta tako da ga možemo dalje unapređivati za naše korisnike. Bez uvida koji stičemo putem sistema koji koriste kolačiće ne bismo mogli da Vam pružamo ove usluge.

Kolačići ne sadrže Vaše lične podatke i ne mogu se koristiti za identifikaciju pojedinačnih korisnika, sem ukoliko ne date Vašu izričitu saglasnost ili ako je to neophodno da biste mogli da koristite željenu uslugu.

Kolačići mogu biti uskladišteni na Vašem uređaju na kratak period (npr. neki su uskladišteni samo dok je veb pretraživač otvoren) ili na duži period, čak i godinama. Kolačići koji nisu uskladišteni od ovog sajta nisu nam dostupni.

Naša upotreba kolačića

Praćenje statistike nam omogućava da saznamo kako posetioci koriste ovaj sajt radi njegovog unapređenja. Za praćenje statistike možemo koristiti i servise poput Google Analytics. U tom slučaju Google na Vaš računar postavlja tzv. kolačić trećeg lica (third-party cookie). Takav kolačić postavlja se i kada koristimo Google mape. Skladištenje i upravljanje svim podacima koji se prikupljaju putem ovih kolačića vrši kompanija TeamCAD d.o.o.

Ostali kolačići trećih lica za stvari kao što su Facebook, Twitter, Google Plus ili LinkedIn deljenje uglavnom će biti postavljeni od strane trećih lica nezavisno, tako da ovaj sajt nema mogućnost za čitanje ili pisanje istih.

Ako koristite delove sajta za čiji pristup vam je potrebna registracija, u tu svrhu na Vaš računar postavljamo kolačić za autentifikaciju. Ovo Vam omogućava odlazak i povratak na te delove sajta bez ponovne autentifikacije.

Uklanjanje/Onemogućavanje kolačića

Kada aktivno koristite naš sajt, vi pristajete na korišćenje kolačića ako nastavite da pretražujete sajt nakon što je prikazan baner kolačića.

Kolačiće možete kontrolisati i podešavati u Vašem veb pretraživaču (blokirati ili ograničiti prijem kolačića ili ih izbisati). U daljem tekstu se nalazi spisak uputstava o tome kako to učiniti u nekim od najpopularnijih veb pretraživača:

Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari
Opera
© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.