• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30

Revit 2020.1 prefabrikovani zid
U Revit verziji 2020.1 dodat je element u okviru AB prefabrikovanog modula, dupli AB zid. Alati za segmentaciju zidova i definisanje armature, karakteristične za ovaj tip konstruktivnog elementa, dostupni su u novoj verziji programa Revit. Uz automatsko generisanje grafičke dokumentacije i CAM fajlova (Unitechnik i PXML formata) nova funkcionalnost Revita u oblasti prefabrikovanih AB konstrukcija može biti veoma korisna.

Trenutno su prefabrikovanim modulom podržani elementi tipa:
1. Monolitni zid (Solid Wall)
2. Monolitna ploča (Solid Slab)
3. Šuplje ploče (Hollow Core Slab)
4. Lake montažne ploče (Girder Slab)
5. Dupli zid (Double Wall)

Revit 2020.1 prefabrikovani zid


Korisna adresa

Tekst pripremio: Vuk Vukanić, dipl.inž.građ., Autodesk AEC Application Engineer, Autodesk Certified Instructor Dynamo radni tok za neuniformne podele u Revitu

Veliko nam je zadovoljstvo da podelimo sa našim prijateljima, saradnicima, klijentima i svim zainteresovanima besplatan radni tok kroz Dynamo, 3DS Max i Revit, koji je razvio naš kolega Igor Lekić, mast. inž. arh, Senior Autodesk Application Engineer, Silver Autodesk Certified Instructor, Certified Revit Professional, Certified 3DS Max Professional.

Revit je odličan softver za projektovanje, ali mu nedostaju alati za formiranje neuniformnih podela na oblicima. Često se veruje da fluidni oblici nisu mogući u Revitu, da su projektanti ograničeni ovim alatom. Nasuprot Revitu, smatra se da se takvi oblici mogu jednostavno napraviti u 3DS Max-u. U skladu sa ovim činjenicama formirali smo radni tok koji spaja dobre osobine oba softvera. Ovaj radni tok omogućava projektantima da slobodu iz 3DS Maxa prenesu u potpuno parametarsko BIM okruženje Revita. Radni tok koji smo napravili sadrži Dynamo, koji u ovom slučaju predstavlja vezu između 3DS Max-a i Revita.

Dynamo je okruženje za grafičko programiranje koji omogućava prilagođavanje radnih tokova u projektovanju. Instalira se kao deo programa Autodesk Revit, Autodesk Civil 3D ili Advance Steel. Radni tok koji je TeamCAD ovde pripremio koristi Dynamo za Revit, a sastoji se iz nekoliko koraka:

- Pravljenje modela u 3DS Maxu
- Izvoženje koordinata svakog temena poligona
- Otvaranje / Pravljenje Revit projekta
- Uvoženje / pravljenje adaptivne familije u Revitu
- Izvršavanje Dynamo skripte

 

Kroz celokupan TeamCAD radni tok poklanjamo:

- 3DS Max model – primer geometrije
- 3DS Max skriptu
- Dynamo skriptu
- Revit template
- 5x Revit familija
- Uputstvo za korišćenje radnog toka

 

Na TeamCAD konferenciji 2019, naš kolega Igor Lekić, održao je masterclass gde je predstavio ovaj radni tok. Pogledajte snimak masterclass predavanja

Za izradu ovog radnog toka, korišćeni su sledeći programi/dodaci koji se sadrže u Autodesk Architecture, Engineering and Construction (AEC) kolekciji:

- 3DS Max,
- Autodesk Revit,
- Dynamo for Revit.

 

>> UPUTSTVO << Video i objašnjenje TeamCAD radnog toka za formiranje neuniformnih podela u Revitu, možete pogledati ovde.

>>PREUZIMANJE<< Molimo sve zainteresovane da ostave svoje podatke na ovom linku, i da potom prate uputstva za preuzimanje fajlova.


predavanje na GIS danu u Kragujevcu
Od 2013. godine, u Srbiji se na različitim mestima obeležava svetski Dan Geografskih informacionih tehnologija (GIS). GIS dan, kao naučni okvir za prikupljanje, analizu i vizualizaciju geografskih podataka, ove godine je obeležen na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, 13. novembra, u saradnji sa predstavnicima Grada Kragujevca i GIS udruženja Srbije.

TeamCAD je kao član GIS udruženja Srbije, prisustvovao ovom bitnom događaju za GIS zajednicu. Događaj je bio posvećen analizi, prikazivanjima, podučavanju i širenju entuzijazma i inspiraciji drugih kako da koriste GIS u svom poslu, obrazuju studente i učenike ili izvrše mrežno okupljanje zajednice.

Veoma nam je drago da smo bili deo ovog događaja i da svest o upotrebi GIS-a raste iz godine u godinu.

predavanje na GIS danu u Kragujevcu 2019

predavanje na GIS danu u Kragujevcu 2019

predavanje na GIS danu u Kragujevcu 2019

predavanje na GIS danu u Kragujevcu 2019


Strana 1 od 58

© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.